Steunt u het klimaatalarm in Waterland op 14 maart a.s.?

Het klimaat verandert, en dat in een rap tempo. De berichten die wij ontvangen bieden helaas weinig hoop dat het wel zal meevallen! De klimaatcrisis is de grootste bedreiging van onze tijd, en zeker voor onze (klein-)kinderen. Het is de hoogste tijd om daartegen iets, en liefst veel, te doen.

In de aanloop naar de landelijke verkiezingen van 17 maart wordt door de nationale klimaatcoalitie op zondag 14 maart van 14 tot 15 uur een groot landelijk klimaatalarm georganiseerd, verspreid over inmiddels meer dan 40 steden en op een corona veilige manier (zie * : https://klimaatmars2021.nl/). Deze Klimaatcrisiscoalitie wordt gevormd door elf organisaties, onder andere Milieudefensie, Oxfam/Novib, Greenpeace.

Aan het eind van de manifestaties is om 15 uur, na een minuut stilte, door het hele land het klimaatalarm te horen: van de pleinen waar de manifestaties (met een beperkt aantal mensen) gehouden worden; vanuit de huizen waar mensen, die vanwege corona niet mee kunnen doen, hun alarm laten horen; en natuurlijk online. Alles wat voor luid lawaai kan zorgen, van scheepstoeter tot kerkklok tot fietsbel, is welkom. Zo doen de Amsterdamse Groene Kerken mee door om 15 uur de klokken te luiden.

Ook Waterland wil van zich laten horen. Zo veel mogelijk kerken in Waterland zullen die dag om 15 uur de noodklok voor het klimaat luiden. Bij Waterlandse kerken en in de gemeente zullen we daaromheen aandacht vragen: door flyers te verdelen, posters op te hangen en een milieuquiz te plaatsen.

Dan de vraag aan u. Zou uw organisatie bereid zijn deze klimaatalarm actie te ondersteunen en te helpen door deze actie in de door u gebruikte (sociale) media onder de aandacht te brengen? En als u ideeën heeft voor actie, houden we ons natuurlijk aanbevolen. Graag horen we van u!

Met klimaatvriendelijke groet,

namens klimaatalarm Waterland 2021,

Ines Rinke, Johan Lok, Babs van Hasselt, Ria Houweling, Goof Buijs, Boudewien Ephraim, Tom Dowdall, Marieke Maars, Gabi Both en Simon Gaastra

‘* een mars is vanwege corona niet meer mogelijk, maar het alarm natuurlijk wel!

Zoeken

Actueel

Notulen/Agenda

Kranten

Twitter