Juridisch spreekuur

Op de eerste donderdag van elke maand, is er een gratis juridisch spreekuur in de Kosterij van de NH Kerk in Broek in Waterland.

Dit juridisch spreekuur kent een lange geschiedenis, het behoort tot de oudste in Nederland. Jarenlang werd het georganiseerd door “Het Nut” en sinds 2014 door de Dorpsraad Broek in Waterland. Het spreekuur is opgezet om de toegang tot rechtshulp voor iedereen toegankelijker te maken. Er was nog geen gefinancierde rechtsbijstand.
Er werd dus voorzien in een maatschappelijke behoefte.
Het juridisch spreekuur wordt gedaan door ervaren advocaten,  bij toerbeurt door het kantoor Dijkstra & van den Ende Advocaten  te Purmerend (sinds 1994) en het kantoor Amstelland Advocaten (sinds 1998)
Het is bedoeld voor de beantwoording van de meer eenvoudige juridische vragen. Het gesprek duurt meestal een half uur. Ook complexere zaken kunnen worden voorgelegd, maar dan zal samen met de dienstdoende advocaat bekeken worden welke advocaat het meest geschikt zal zijn om de zaak op zich te nemen. Dat kan ook een advocaat van een andere kantoor zijn, afhankelijk van het specialisme.
Iedereen, die het spreekuur bezoekt, krijgt een concreet advies. Dat is de doelstelling.

Aanmelden en inlichtingen 020-6625918 (secretariaat Dorpsraad) b.g.g. 0622380982

Zoeken

Actueel

Notulen/Agenda

Kranten

Twitter

WebWaterland.nl