Brief aan bestuur Politieke partijen

Download hier de brief als word-document

Hierbij vindt u een voorbeeld brief welke verzonden kan worden naar de besturen van de politieke partijen in Noord Holland. U kunt deze brief overnemen en de ontbrekende gegevens invullen maar het is uiteraard ook mogelijk de brief naar eigen idee aan te passen.

De brief kan verzonden worden per post naar de onderstaande adressen (van de overige politieke partijen konden wij het adres niet achterhalen) of per mail (of beide?). Het is de bedoeling dat zoveel mogelijk partijen zoveel mogelijk "post" krijgen. U kunt de brief dan ook versturen naar de partij waarop u verwacht te gaan stemmen maar naar meerdere partijen geeft vast een groter resultaat. Zo kunt u ook een brief per stemgerechtigde versturen en dus meerdere per gezin.

alvast hartelijk dank.

 

Groen Links

Bestuur Groen Links

t.a.v. G. v. Vlaanderen

Paviljoensstraat 7

2012 JE Haarlem

 

email; gavlaanderen@gmail.com

 

PvdA

Bestuur PvdA Noord Holland

Paviljoenstraat 7-9

2012 JE Haarlem

 

email; pvda@noord-holland.nl

 

VVD

VVD statenfractie Noord Holland

Paviljoenslaan 7-9

2012 JE Haarlem

 

email; vvd@noord-holland.nl

 

D66

Bestuur D66 Noord Holland

Mariastraat 7

1404 HM Bussum

 

email; d66@noord-holland.nl

 

CDA

bestuur CDA Noord Holland

Paviljoenstraat 7

2012 JE Haarlem

 

email; noord-holland@cda.nl

 

 

Brief aan bestuur Politieke partijen

Aan het bestuur van de provinciale afdeling van

T.a.v. de heer/mevrouw

Plaats, datum

Geachte dame/heer

De afgelopen maanden is de discussie voor een tunnel in Broek in Waterland opgelaaid. Ruim 2100 mensen hebben een petitie ondertekend waarin zij aangeven dat de tunnelvariant serieus bezien moet worden.

Op 3 september 2014 is de petitie met de handtekeningen overhandigd aan de Stuurgroep Bereikbaarheid Waterland. De gedeputeerde gaf op voorhand aan dat Broek in Waterland te klein is om zoveel geld uit te geven voor een verbetering van de leefbaarheid door middel van een tunnel. Ze wees zelfs het verzoek voor een onafhankelijk onderzoek af en daardoor stonden de vertegenwoordigers van de plaatselijke gemeentes voor het blok.

Hiermee heeft ze echter wel aangegeven dat er geld gevonden kan worden voor een tunnel maar dat ze het niet wenst uit te geven voor verbetering van een landelijk gebied.

Twee weken vóórdat petitie werd aangeboden, kregen de deelnemers aan de vergadering en de aanbieders van de petitie, al de twee mogelijke persberichten te zien. Het ene zei dat een tunnel nog niet helemaal van de baan was, het andere - dat de kranten gehaald heeft - gaf aan dat de tunnel volledig van de baan was.

Als mede ondertekenaar van de petitie vind ik dit alles een opmerkelijk en verontrustend signaal. Blijkbaar wordt de stem van de ondertekenaars en hun sympathisanten op voorhand niet van belang geacht. En is leefbaarheid alleen belangrijk als je in een stad met voldoende aantal inwoners woont.

En dat terwijl een tunnel niet alleen voor de leefbaarheid in Broek in Waterland maar voor de gehele regio van groot belang is. Een tunnel leidt daarnaast tot een verbeterde doorstroming voor de mensen uit Edam-Volendam, Monnickendam, Marken, Oosthuizen en Hoorn.

Inmiddels is het besluit voor verbreding van de provinciale weg N247 in Broek in Waterland uitgesteld tot na de verkiezingen voor Provinciale Staten in 2015. Dat geeft u als politieke partij de kans om een tunnel in Broek op te nemen in het verkiezingsprogramma zodat er serieus naar gekeken gaat worden en mij in ieder geval het gevoel te geven dat uw partij serieus naar de burgers luistert. Ik vraag u dan ook om een tunnel in Broek in Waterland in uw verkiezingsprogramma op te nemen.

 

Met vriendelijke groet,
 

Zoeken

Actueel

Notulen/Agenda

Kranten

Twitter

WebWaterland.nl